Dezvoltatorii: Majorarea avansului la credite ar putea duce la un blocaj pe piata imobiliara

Casa-Bani1.jpg

Prima CasaIn toiul discutiilor legate de o noua forma a legii darii in plata, bancile au inceput o “revolta” pe segmentul creditelor imobiliare. Ultima decizie apartine Alpha Bank de a elimina de pe site-ul sau oferta Prima Casa, dupa ce Raiffeisen Bank a decis sa majoreze avansul pe segmentul creditelor imobiliare standard.

Jucatorii din domeniu sustin ca daca exemplul Raiffeisen de a majora avansul cerut clientilor pentru credite imobiliare va fi urmat si de alte banci, iar unii dezvoltatori se asteapta ca acest lucru sa se intample in perioada urmatoare, atunci pe piata imobiliara va aparea un blocaj.

“Daca exemplul va fi urmat de alte banci, atunci am putea vedea un blocaj in imobiliare. Spre exemplu cine va dori un apartament de 100.000 de euro va fi obligat sa aiba deja un buget de 40.000 de euro, ceea ce este foarte greu in situatia de fata. Isi vor mai permite credite doar cei care deja detin un imobil si pe care vor dori sa-l vanda pentru a obtine banii de avans”, considera Andreea Comsa, managing director al Premier Estate Manage-ment, care are in portofoliu atat apartamente ieftine, precum cele din Cartierul Solar din Berceni, cat si mai scumpe precum Asmita Gardens sau 49 Gafencu, unde un apartament ajunge la cateva sute de mii de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.