Realilitarea platformelor industriale si cazarmilor militare

Platformele industriale si cazarmile militare dezafectate si neutilizate vor putea fi reabilitate.

Autoritatilor locale, care au posibilitatea sa propuna proiecte de reabilitare, finantate din fonduri structurale. Revigorarea zonelor, prin depoluarea propriu-zisa, le reintroduce in circuitul economic, iar modernizarea le face adecvate dezvoltarii mediului de afaceri.

Autoritatile publice locale sunt incurajate sa propuna proiecte spre a fi finantate din fonduri structurale, prin POR. In practica europeana, regenerarea urbana porneste adesea de la un eveniment de importanta internationala (sportiv) sau de importanta locala (festivaluri, concerte etc.). In cazul evenimentelor internationale, proiectele de regenerare nu sunt neaparat dezvoltate in conformitate cu interesul locuitorilor.

Evenimentele locale insa asigura asumarea unei anumite identitati a asezarii, crescand astfel sansele proiectelor legate de evenimente specifice comunitatii respective.

POR este singurul program operational regional romanesc finantat de UE in perioada 2007-2013. El contribuie la dezvoltarea echilibrata a tuturor regiunilor de dezvoltare din Romania, precum si la reducerea decalajului dintre regiuni. Finantarea se face din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Bugetul POR pentru perioada 2007-2013 este de 4,6 miliarde euro.

Transformarea halelor industriale parasite sau a fostelor cazarmi in sali de concerte, de exemplu, asa cum se pot intalni in portul si halele dezafectate din Gdansk, sunt cele mai recente idei de transformare oferite autoritatilor locale de finantatori.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.