Suplimentare de fonduri la Ministerul Mediului pentru infrastructura

Fondurile pentru proiectele referitoare la asigurarea resurselor de apa, protectia impotriva inundatiilor si combaterea eroziunii costiere au fost suplimentate printr-o hotarare guvernamentala.

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile cu 100 de milioane de lei din Fondul National de Dezvoltare pentru derularea unui numar de 81 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu si gospodarire a apelor.
Proiectele sunt impartite in 3 categorii: asigurarea resurselor de apa (9 proiecte), protectia impotriva inundatiilor (68 de proiecte) si combaterea eroziunii costiere (4 proiecte).

Pentru cele 9 proiecte destinate asigurarii surselor de apa s-au alocat 20,4 milioane de lei. Cele mai mari fonduri sunt destinate proiectului pentru inlaturarea calamitatilor naturale produse in 1997 in bazinul hidrografic Barcau, refacerii barajului de priza de la Balciuresti, judetul Dambovita, punerii in siguranta a barajului Iezer din judetul Calarasi si acumularii Runcu din judetul Maramures.

Cele 68 de proiecte vizand protectia impotriva inundatiilor au primit 63,6 milioane de lei. Pentru realizarea amenajarii Valea Botizei, Valea Sassu si Valea Poienilor (judetul Maramures) s-au alocat 4 milioane de lei. Realizarea amenajarii pentru combaterea inundatiilor in bazinul hidrografic Raul Negru si bazinul hidrografic Olt (judetele Covasna, Harghita si Brasov) au fost alocate 3 milioane de lei.

De asemenea, pentru punerea in siguranta a digului de langa raul Buzau, pe tronsonul de pod Maracineni – Vadu Pasii s-au alocat 1,52 milioane de lei, iar realizarea acumularii nepermanente Ginta pe raul Crisul Negru a primit 4 milioane de lei.

Pentru lucrarile de combatere a eroziunii costiere a fost alocata suma de 16 milioane de lei. Vor fi realizate lucrari de consolidare a falezelor in orasele Constanta, Tuzla, Eforie Nord si Sud si Costinesti.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.