50 milioane lei pentru Delta Dunarii

In Delta Dunarii vor fi finantate proiecte de imbunatatire a calitatii apei pe teritoriul Rezervatiei si de realizare a unui sistem integrat de gestionare a deseurilor.

Ministerul Mediului va aloca, in perioada 2007-2010, aproximativ 50 milioane lei pentru zece proiecte de investitii pentru infrastructura de mediu de pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”.

Proiectele vizeaza imbunatatirea calitatii apei pe teritoriul Rezervatiei si realizarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor in localitatile din Delta Dunarii.

Fondurile se vor aloca pe o perioada de trei ani, iar pentru 2007 este prevazut un buget de 14,2 milioane lei.

Astfel vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea si extinderea alimentarii cu apa in localitatile Lunca – Ceamurlia de Jos, Valea Nucarilor si Iazurile – comuna Valea Nucarilor, realizarea sistemului de canalizare cu statie de epurare in localitatea Sfantu Gheorghe si realizarea sistemului de canalizare si a statiei de epurare in localitatile Nufaru si Malcoci.

Beneficiarii fondurilor pentru proiectele privind alimentarea cu apa potabila si sistemele de canalizare vor fi consiliile locale, in timp ce pentru programul de gestionare a deseurilor beneficiar va fi consiliul judetean.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.