Profitul net al Raiffeisen International a crescut cu 39%

Raiffeisen International Bank-Holding AG a continuat sa se dezvolte in prima jumatate a anului 2007 si a obtinut un nou record al rezultatelor trimestriale din istoria Grupului – fara a lua in considerare veniturile exceptionale obtinute anul trecut din vanzarea Raiffeisenbank Ucraina si a participatiei in cadrul Bank TuranAlem.

Profitul consolidat a inregistrat o crestere de 38,8%, pana la 401,4 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut cand valoare profitului era de 289,2 milioane euro. Profitul inainte de impozitare a crescut in primul semestru din 2007 cu 44,1%, pana la 606,6 milioane euro fata de prima jumatate a anului 2006: 421 milioane de euro, iar profitul dupa impozitare a crescut cu 43%, pana la 477 milioane euro fata de prima jumatate a anului 2006: 333,5 milioane de euro. Castigul pe actiune a urcat de la 2,03 euro la sfarsitul lunii iunie 2006 pana la 2,82 euro in iunie 2007. Toate cifrele sunt in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

De asemenea, schimbarile facute pentru consolidarea grupului – achizitiile Impexbank in al doilea trimestru din 2006 si eBanka in ultimul trimestru din 2006, dar si vanzarea Raiffeisenbank Ucraina in ultimul trimestru din 2006 – au avut impact asupra componentelor venitului.

La inceputul anului 2007, trei companii de management al activelor din Croatia, Slovacia si Ungaria au fost de asemenea incluse in scopul consolidarii pentru prima data, din motive financiare.

Activitatea clientilor corporatisti contribuie cel mai mult la profitul total pe anul 2007. Raiffeisen International va intensifica in acest an interesul sau pentru segmentul companiilor mici si mijlocii (mid-market). In cadrul segmentului de retail, aflat in continua dezvoltare, accentul va fi pus pe expansiunea continua a retelei de unitati a Grupului, pe dezvoltarea canalelor de distributie alternative si pe vanzarea accelerata a produselor de asigurare si de administrare a activelor.

Raiffeisen International are ca obiectiv obtinerea unei cresteri anuale a bilantului total de cel putin 20%, pana in anul 2009. In continuare se asteapta ca cele mai mari cresteri sa fie obtinute din tarile CSI, in ciuda vanzarii Raiffeisenbank Ucraina.

Sursa: BankNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.