Piraeus Bank Romania isi majoreaza substantial capitalul social

Actionarii Piraeus Bank Romania au decis, in luna august a acestui an, majorarea capitalului social al bancii cu inca 172 milioane Euro.

Majorarea de capital social s-a realizat prin aportul in numerar al actionarului majoritar, Piraeus Bank S.A. Grecia. Au fost emise 109.044.560 de noi actiuni, cu o valoare nominala de 5 Ron pe actiune.
Valoarea totala a capitalului social al Piraeus Bank Romania in urma ultimei majorari este de 270 milioane Euro.

Actionarul principal al bancii, Piraeus Bank SA Grecia, detine 99,99% din actualul capital social, restul fiind detinut de persoane fizice. Aceasta majorare o succede pe cea din luna mai 2007, in valoare de 50 milioane Euro.

Noua majorare a capitalului social vine sa sustina ritmul intens de crestere pe care Piraeus Bank Romania l-a inregistrat in acest an. Acest influx semnificativ de capital este o dovada a faptului ca Piraeus Bank Romania doreste sa-si consolideze prezenta pe piata bancara autohtona, avand printre obiectivele sale, dezvoltarea masiva a activitatii si marirea cotei de piata. Totodata, cele 172 milioane de Euro nou adaugate capitalului social existent, demonstreaza ca filiala din Romania are o crestere sanatoasa si perspective de extindere importante.

Piraeus Bank Romania administra la 30 iunie 2007, active in valoare de 1,75 miliarde Euro, in crestere cu 210% fata de iunie 2006. Reteaua de sucursale a Piraeus Bank Romania cuprindea la 30 iunie 2007, 70 de unitati, dintre care nu mai putin de 16 deschise in primele sase luni ale acestui an. Pentru sfarsitul anului 2007, reprezentantii Piraeus Bank Romania estimeaza ca reteaua de sucursale va depasi 100 de unitati.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing-ului.

Piraeus Bank Group este o prezenta internationala in ascensiune, concentrata in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centrele financiare din Londra si New York. Activele grupului au atins in primul semestru al acestui an, 37,3 miliarde Euro. Piraeus Bank Group are in acest moment 574 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ukraina.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.