2 milioane lei pentru Programul prioritar national pentru proiectarea si construirea de sedii pentru asezaminte culturale

Guvernul a suplimentat, cu 2 milioane lei, sumele repartizate Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor din Fondul National de Dezvoltare, pentru finantarea Programului prioritar national pentru proiectarea si construirea de sedii pentru asezaminte culturale de drept public, in localitatile unde nu exista astfel de institutii, in mediul rural si mic urban.

Programul mentionat a fost aprobat prin OUG nr. 118/2006 si prevede construirea de camine culturale si case de cultura in mediul rural si mic urban unde nu exista astfel de institutii. Noile institutii culturale vor fi construite in functie de numarul de locuitori ai unitatii administrativ-teritoriale unde vor fi amplasate.

HG nr. 567/2007 stabilea repartizarea in bugetul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a sumei de 28 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare pentru finantarea a 2 proiecte:

– Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, precum si a statiilor de tratare a apei potabile si a apei uzate in localitatile cu o populatie mai mica de 50.000 locuitori;

– Constructii de locuinte sociale conform Legii Locuintei nr. 114/1996.

Sursa: Guvenul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.