Cinci orase vor avea parcuri moderne

Spatiile verzi din cateva municipii vor fi amenajate dupa standarde europene, in cadrul programului “Parcurile viitorului”.

“Parcurile Viitorului” este un proiect ambitios al unei companii petroliere, care isi propune sa modernizeze parcurile din 5 orase din tara noastra.

La sfarsitul anului trecut, a fost lansat programul de responsabilitate sociala, “Respect pentru Viitor”, cu o investitie de 10 milioane de euro pana in 2008. “Parcurile Viitorului” este primul proiect din cadrul acestui program si a fost demarat in primele luni ale acestui an. In urmatorii 2 ani vor fi investiti 1,5 milioane de euro in reamenajarea la standarde europene a acestor parcuri.

Parcurile vor fi modernizate in spiritul protectiei mediului si a utilizarii energiilor alternative.

Pana la sfarsitul lui 2007, vor fi reabilitate 3 parcuri: Parcul Lunca Florilor din Bucuresti, Expo-Parc din Pitesti si Parcul Central din Moinesti. Pentru 2008 finantare vor primi parcurile din Timisoara si Targoviste.

Concursul de idei pentru aceste parcuri a fost dedicat tinerei generatii de arhitecti si peisagisti, studenti sau absolventi.
Autoritatile locale au fost sprijinite in atingerea standardelor europene in astfel de proiecte.

Castigatorii au primit premii in bani, iar proiectele ce au obtinut primul loc vor fi implementate in cele trei orase.
Orasele care vor primi finantare au fost alese dupa un studiu de fezabilitate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.