Agentia pentru IMM-uri lanseaza un fond de garantare care acopera 90% din valoarea proiectului

Agentia Natioanla pentru IMM-uri si Cooperatie (ANIMMC) lanseaza un produs nou, un fond special de garantare, adresat IMM-urilor, noutatea constand in faptul ca valoarea finantarii va putea acoperi 90% din valoarea proiectului.

Aproximativ 400 de firme mici si mijlocii pot aplica la programul de investitii de modernizare si retehnologizare in valoare de 40 milioane lei.
Inscrierile pentru acest program au inceput in data de 14 august, se fac online, pe site-ul ANIMMC, si se vor incheia in 20 august.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar nerambursabil, valoarea finantarii nu poate sa depaseasca echivalentul a 10.000 euro, pentru intrepriderile nou-infiintate si microintreprinderi, iar in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului. In cazul intreprinderilor mici si mijlocii suma solicitata nu poate fi mai mare de 50.000 euro si 60% din valoarea proiectului.

Institutia de credit va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, reprezentand minim 25% din valoarea proiectului de investitii, credit acordat in conditiile de piata si care nu este garantat stat.

Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii, in numerar. Se pot finanta numai achizitiile de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sunt noi (nu second-hand). O intreprindere poate accesa o singura data acest program.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.