Plati de 32 de milioane de euro pentru proiectele pe acest fond de pre-aderare

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) Iasi mai are de platit peste 32 de milioane de euro catre beneficiarii proiectelor SAPARD. Anul acesta se vor efectua plati catre beneficiarii proiectelor cat pentru toti cei patru ani la un loc de cand a inceput Programul SAPARD.

In total, in cei patru ani de existenta a Programului SAPARD, au fost efectuate plati in valoare totala de 31,4 milioane euro, adica pentru doar jumatate din suma proiectelor contractate. Volumul total al acestora s-a ridicat la peste 64 milioane euro, din care 17,6 milioane euro reprezinta aportul Uniunii Europene, iar 14,9 milioane euro au provenit din fonduri guvernamentale. Suma ramasa de achitat pe anul 2008 este de 32,5 milioane euro.

Sefii APDRP vor trebui sa initieze anul acesta si platile catre intreprinzatorii care au inaintat proiecte pentru banii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Acestea au fost supuse unei verificari preliminare, dar initiatorii proiectelor asteapta Ghidul de procedura. Acesta va contine informatii generale despre destinatia fondurilor si modul lor de utilizare si, cel mai important, modelul cererii de finantare, precum si module explicative cu bugete aferente cererii de finantare.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.