Bonuri valorice pentru culturile de toamna

Fermierii care doresc sa beneficieze de sprijinul financiar pentru infiintarea culturilor de toamna acordat sub forma bonurilor valorice trebuie sa depuna o cerere la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), pana la
15 octombrie.

Fermierul va primi bonuri valorice nominale in valoare proportionala cu suprafata de teren pe care se infiinteaza culturile agricole. Sprijinul financiar acordat la hectar variaza in functie de cultura, fiind de 500 de lei pentru un hectar de grau, de 400 de lei pentru un hectar de rapita si de 450 de lei pentru alte culturi.

Producatorii agricoli pot primi bonurile valorice de la APIA, daca indeplinesc mai multe conditii.
Trebuie sa se faca dovada proprietatii sau a dreptului de folosinta asupra pamantului,
sa se asigure culturile si sa se utilizeze doar seminte certificate si de calitate.

Producatorul agricol nu primeste acest sprijin financiar daca figureaza ca debitor ca urmare a nerespectarii conditiilor de eligibilitate aferente altor forme de sprijin acordate in ultimii trei ani.

Furnizorii care comercializeaza motorina, biodisel, seminte sau pesticide si care primesc bonuri valorice spre decontare vor emite facturi care includ si TVA.
Furnizorii au obligatia sa depuna la sucursalele APIA, pana la data de 29 februarie 2008, centralizatorul facturilor emise in baza bonurilor primite, impreuna cu copia atat a facturilor, cat si a bonurilor valorice.

Fermierul, dar si furnizorul, trebuie sa pastreze bonul valoric in stare perfecta pentru ca daca bonul este deteriorat nu este acceptat la decontare.
Termenul limita de utilizare a bonurilor valorice este 15 decembrie 2007, iar bonurile neutilizate pana la aceasta data isi pierd valabilitatea.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.