Cresterea activitatii la FNGCIMM

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii a inregistrat o crestere semnificativa a activitatii in primele 6 luni ale anului 2007, strategia sa de dezvoltare fiind indreptata catre consolidarea pozitiei pe piata, imbunatatirea ofertei de produse si cresterea numarului de clienti.

Numarul de garantii a crescut de aproape 2 ori fata de primul semestru al anului 2006, atingand cifra de 1213 garantii, cu o valoare de peste 98 milioane Euro, pentru credite in valoare totala de peste 186 milioane Euro.

Au fost acordate garantii IMM-urilor care presteaza activitati de productie, prestariservicii, comert, constructii, transporturi, agricultura, IT.

Bancile comerciale romanesti au devenit parteneri de afaceri ai FNGCIMM SA, optand pentru impartirea riscului de credit, in conditiile in care garantiile Fondului sunt cele mai lichide garantii pe care o institutie finantatoare le-ar putea obtine.

In perioada 2007 – 2009, prioritatile strategice ale FNGCIMM sunt directionate spre adaptarea instrumentelor de garantare, identificarea de solutii noi de finantare si extinderea retelei teritoriale tinand cont de cerintele de prefinantaresi cofinantare ale IMM-urilor participante la programe finantate din fondurile europene, sub coordonarea MIMMCTPL in calitate de organism intermediar pentru programele dedicate intreprinzatorilor si sectorului IMM.

In prezent activitatea FNGCIMM SA se desfasoara prin intermediul unei retele nationale, cuprinzand 10 reprezentante, 3 sucursale si 3 filiale, fonduri locale de garantare, in vederea inlesnirii accesului intreprinzatorilor la informatii si servicii financiare.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.