Cluj: Ultimii bani Phare pentru Primarie

Consiliul Local Cluj a aprobat alocarea din bugetul local a 10.580 de euro pentru cofinantarea a 4 proiecte initiate prin programul Phare pentru modernizarea administratiei publice locale.

Proiectele vizeaza implementarea strategiei de dezvoltare a municipiului, modernizarea si dezvoltarea serviciului Politiei Comunitare, eficientizarea serviciului de Evidenta a Persoanelor si, respectiv, cresterea capacitatii de interventie a serviciului pentru Situatii de Urgenta.
Valoarea totala a celor 4 proiecte se ridica la peste 370.000 de euro.

Pentru implementarea strategiei de dezvoltare a Clujului, angajati ai Primariei vor fi retribuiti cu aproximativ 10.500 de euro pe an sub forma de ore suplimentare, sustin reprezentantii municipalitatii. In cadrul proiectului se vor achizitiona echipamente in valoare de aproape 11.000 de euro si se vor face cursuri si workshop-uri in valoare de 23.500 de euro, potrivit propunerii de buget.

Bugetul total al proiectului este de 78.621,94 euro, din care 9.300 reprezinta contributia totala a Primariei. Pentru cel de-al doilea proiect, contributia din bugetul local a fost majorata de la 1.000 de euro la 2.080 de euro, intrucat partenerul in proiect, Asociatia Pro Democratia, a anuntat ca nu poate suporta cofinantarea. In total , contributia municipalitatii clujene la proiectul de dezvoltare a serviciului Politiei Comunitare se ridica la aproximativ 12.500 de euro, valoarea totala a proiectului fiind de 99.712,12 euro.

Potrivit propunerii de buget, se vor achizitiona echipamente in valoare de peste 61.000 de euro si se vor organiza training-uri in valoare de 7.500 de euro. Pentru modernizarea Directiei de Evidenta a Persoanelor, repectiv calificarea personalului, s-au scos ieri din buget 5.000 de euro, valoarea totala a proiectului fiind de 98.879,97 euro. Pentru serviciul pentru Situatii de Urgenta, CL a aprobat cofinantarea din bugetul local cu 2.500 de euro, valoarea proiectului fiind de aproape 100.000 de euro.

Pentru acest serviciu se vor achizitiona autoturisme ATV, dubite, o remorca, laptop, telefon mobil si programe informatice in valoare de aproape 75.000 de euro, potrivit propunerii de buget.

Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.