Educatia va primi peste 2 milione lei pentru internet

Un numar de 5.024 unitati de invatamant, din tara, vor beneficia de fonduri pentru a-si asigura conectarea la internet.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a emis pe 14 august un ordin prin care aproba cheltuirea a 2.260.800 de lei pentru conectarea la Internet a celor aproape 5.000 de unitati de invatamant.

Fondurile alocate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului vor fi repartizate catre inspectoratele scolare judetene, in mod distinct pentru anul bugetar 2007 si pentru anul bugetar 2008 potrivit regulilor bugetare.

Inspectoratele scolare, in calitate de ordonatoare secundare de credite, sunt responsabile de transferarea creditelor bugetare catre unitatile de invatamant. Directorul si contabilul scolii sunt responsabili de cuprinderea fondurilor in bugetul unitatii de invatamant si de evidenta platilor privind achizitia serviciilor si destinatia acestora.

Achizitia serviciilor se va face de catre unitatile de invatamant preuniversitar si unitatile conexe, cu respectarea prevederilor legale referitoare la achizitii. Contractele cu furnizorii de servicii de Internet se vor incheia pe o perioada de cel putin 1 an de zile.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.