Aproape 40 de proiecte, depuse pe Schema de investitii pentru mediu

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a preluat, pana la data limita de 15 august 2007, un numar de 37 de proiecte ale potentialilor beneficiari pe Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, Phare 2005.

Schema a fost lansata la nivel regional la data de 8 iunie 2007 si a fost urmata de sesiuni de informare si instruire in toate cele 6 judete ale Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord): Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj.

Suma globala indicativa disponibila pentru Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) este de 3,334 milioane euro, din care 2,5 milioane euro din fonduri Phare si 0,834 de la bugetul de stat. Sprijinul financiar pentru proiecte se va incadra intre 300.000 si 1.000.000 de euro pe proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10 %, in numerar, din bugetul proiectului.

Obiectivul principal al schemei lansate este de a sprijini beneficiarii in indeplinirea standardelor europene si nationale de protectie a mediului. Asistenta financiara nerambursabila este oferita pentru a asigura sprijinirea dezvoltarii activitatilor de investitie in Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) de catre autoritatile publice cu responsabilitati in urmatoarele sectoare de mediu prioritare: gestionarea deseurilor; gospodarirea apelor si a apelor uzate.

Potentialii beneficiari sunt autoritatile publice din localitatile cu pana la 50 000 locuitori. Propunerile acestora de proiecte trebuie sa aiba in vedere obiectivele autoritatilor regionale si locale definite in strategiile de mediu si in documentele programatice pentru mediu, in special Planurile regionale si nationale de actiune pentru mediu, precum si “Strategia nationala pentru gestionarea deseurilor (SNMP), Planurile de gestionarea deseurilor – regionale si locale (PMDR, PMDL), Strategia nationala de mediu si Planurile regionale de implementare pentru apa menajera si apa potabila”.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.