Dolj: Primarii nu vor parcuri si spatii verzi

Un singur primar dintre cei 111 ai judetului Dolj a depus un proiect pentru realizarea de spatii verzi din banii Ministerului Mediului.

Ministerul Mediului organizeaza un concurs de proiecte pentru infiintarea si modernizarea spatiilor verzi din comune si orase, avand un buget total de opt milioane de euro. In conditiile in care Doljul este cel mai afectat judet din tara de seceta, iar unul dintre factorii importanti ai producerii acesteia este tocmai lipsa spatiilor verzi, primarii doljeni nu au profitat de acest concurs.

Dan Mogos, seful de cabinet al noului prefect de Dolj, s-a declarat total nemultumit de faptul ca doar primarul comunei Giurgita, Valentin Mitrica, a gasit utila intocmirea unui proiect pentru crearea unui parc.

Printre primarii care nu au dorit sa profite de concursul ministerului se numara si edilul sef al Craiovei. Acesta spune ca stia de existenta ordonantei de guvern, dar ca este inutil sa depuna vreun proiect.

Craiova este cunoscut ca unul dintre orasele care a pierdut cele mai intinse spatii verzi, in principal din cauza retrocedarilor. Printre zonele verzi pierdute de municipalitate se afla Parcul Cornitoiu, Parcul Craiovita, Parcul Hanul Doctorului, o parte din parcul de la Grupul Scolar “Stefan Velovan” si de la Lunca Jiului.

In plus, proprietarii spatiilor verzi si investitorii obtin pe banda rulanta schimbarea destinatiei suprafetelor, din zona verde in spatiu de construit. Specialistii din cadrul primariei estimeaza ca au fost retrocedate aproximativ 900 de hectare de verdeata.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.