Cererile IMM-urilor pentru finantari nerambursabile au depasit deja bugetul

Aproape 1.200 de IMM-uri au depus cereri in primele doua zile de inscriere pentru obtinerea de finantare nerambursabila de la stat pentru realizarea de investitii de modernizare si retehnologizare, solicitarile depasind bugetul disponibil de 40 de milioane de lei.

Beneficiarii eligibili vor primi de la stat finantari nerambursabile de pana la echivalentul in lei a 10.000 de euro pentru firmele nou-infiintate si microintreprinderi si de pana la echivalentul in lei a 50.000 de euro pentru firmele mici si mijlocii.

Potrivit datelor publicate de Ministerul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) firmele care au depus cereri de finantare au solicitat plafoanele maxime de 10.000 de euro si 50.000 de euro.

Bugetul disponibil pentru programul de sustinere a investitiilor firmelor mici si mijlocii si microintreprinderi pentru acest an este de 40 de milioane de lei, suma care ajunge pentru 1.250 de intreprinzatori, daca acestia ar solicita fiecare doar finantari de 10.000 de euro.

IMM-urile pot depune on-line cereri de finantare pentru investitii pana la 20 august, intre orele 9.00 si 15.30, lista cu solicitantii si punctajul obtinut de acestia fiind publicate pe pagina de internet a MIMMCTPL.

Sursa: Einformatii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.