Fonduri europene pentru reducerea poluarii la CET

Primaria municipiului Iasi a trecut de etapa de preselectie pentru finantarea europeana destinata Proiectului Operational Sectorial Mediu (POS Mediu).

Din saisprezece orase, si municipiul Iasi a fost selectat pentru proiectele de mediu. Aceste fonduri vin pentru reducerea emisiilor oxizilor de sulf de la CET SA. In urma aprobarii in luna iulie 2007 a Programului de Mediu, Romania va beneficia, in perioada 2007-2013, de fonduri nerambursabile de aproximativ 4,5 miliarde de Euro.

Municipalitatea a depus trei proiecte de mediu in valoare de 62 milioane Euro, ce vizeaza reducerea emisiilor poluante a societatii de termoficare SC CET Iasi SA. Prin Programul de Mediu, axa prioritara 3 – “Reducerea poluarii provenite de la sistemele de incalzire urbana”, vor fi finantate proiecte de investitii pentru reabilitarea centralelor municipale de termoficare si a retelelor de distributie aferente care sa conduca la reducerea emisiilor provenite de la sistemele de termoficare.

Obiectivul este imbunatatirea calitatii aerului in zonele vizate de proiect si indeplinirea angajamentelor de aderare pentru sectorul calitatea aerului si controlul poluarii industriale.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.