Sesiune de instruire pentru IMM-urile din Nord-Vest pentru Phare 2005, Deseuri

Potentialii beneficiari ai “Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat al IMM in domeniul gestionarii deseurilor”, Phare 2005, pot beneficia de instruire gratuita pentru proiectele lor.

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si firma de asistenta tehnica Ramboll organizeaza miercuri,
22 august 2007, in sala mare a Agentiei, incepand cu ora 9:30, o sesiune de instruire la nivel regional.

Seminarul are ca scop familiarizarea participantilor cu modul in care se completeaza o cerere de finantare pentru aceasta schema de investitii conform Ghidului solicitantului si cum se realizeaza
Studiul de fezabilitate conform normativelor in vigoare, astfel incat proiectele depuse sa fie consistente, sa obtina suficiente puncte in evaluare si sa poata fi implementate.

De asemenea, seminarul isi propune sa prezinte elementele generale ale schemei de investitii:

– elementele de baza ale managementului de proiect si realizarea Matricei Logice a Proiectului;

– realizarea Studiului de Fezabilitate conform Ordinului 913/2005;

– legaturile dintre Grila de evaluare si Documentele Cererii de finantare, completarea Cererii de finantare si a Bugetului.

Obiectivul general al acestei Scheme este de a oferi asistenta financiara IMM-urilor din cele 6 judete ale Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord), care actioneaza direct in sectorul privind gestionarea deseurilor, sau au un impact direct asupra sectorului de gestionare a deseurilor, cu scopul de a le sprijini in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor si/sau de a trata deseurile intr-un mod corespunzator.

Bugetul disponibil pentru regiunea noastra este de 1,083 mil. euro. Valoarea finantarii nerambursabile pentru un proiect va fi intre 50.000 euro si 200.000 euro. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu cel putin 50 %, in numerar, din bugetul proiectului.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 7 septembrie 2007, ora 16:00, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, strada Sextil Puscariu nr. 2, Cluj-Napoca.

Contact:

Biroul de Informare si Comunicare Publica, ADR Nord-Vest

Tel.: 0264 43 15 50

Fax: 0264 43 92 22

E-mail: [email protected]

Website: www.nord-vest.ro

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.