A fost aprobata Strategia de Asistenta Tehnica pentru Regio – Programul Operational Regional 2007 – 2013

In cadrul primei sedinte a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Regional, a fost aprobata Strategia de Asistenta Tehnica.

Programul Operational Regional finanteaza, prin Axa 6 – Asistenta Tehnica, activitati de pregatire, management, monitorizare, evaluare, informare si control a Regio, precum si activitati de intarire a capacitatii administrative pentru implementare a programului.

Strategia de Asistenta Tehnica detaliaza prevederile cuprinse in Regio, respectiv in Documentul Cadru de Implementare al Regio cu privire la operatiunile indicative din cadrul axei prioritare de asistenta tehnica si dezvolta o abordare strategica pentru perioada implementarii programului.

Beneficiarii eligibili pentru Axa 6 – Asistenta Tehnica sunt cele 8 organisme intermediare din cadrul Agentiilor de Dezvoltare Regionala, Organismul intermediar din cadrul Ministerului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale si Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional in functie de domeniile majore de interventie din cadrul axei de asistenta tehnica si in cadrul acestora in functie de subdomeniile aferente.

Planul financiar al Axei 6 prevede 131.506.650 Euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si de la bugetul de stat, din care 110.154.918 Euro pentru primul domeniu major de interventie Sprijinirea implementarii, managementul si evaluarea Programului Operational Regional si 21.351.732 Euro pentru al doilea domeniu major de interventie Sprijinirea activitatilor de publicitate si informare privind Programul Operational Regional.

Lista cheltuielilor eligibile cuprinde cheltuieli de personal, cheltuieli de deplasare, diurna si cazare, cheltuieli pentru studii, expertiza tehnica, financiara si contabila, audit extern, cheltuieli cu publicitatea si informarea, cheltuieli cu organizarea de seminarii, conferinte si sesiuni de informare, cheltuieli pentru investitii si cheltuieli generale de administratie.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top