Producatorii agricoli maghiari, interesati sa investeasca in zona de V a tarii

Mai multi producatori agricoli din Ungaria intentioneaza sa investeasca in localitati din vestul tarii, dupa ce au participat la “Ziua Recoltei Pecica – Battonya”.

Maghiarii au identificat multe oportunitati de a-si extinde afacerile in Romania. Astfel, reprezentantii unei societati comerciale din localitatea maghiara Battonya au spus ca ii intereseaza sa patrunda pe piata romaneasca, unde vor sa-si vanda produsele. Acestia sunt producatori de seminte, furaje, plante medicinale si condimente si vor sa stabileasca contacte si sa demareze comertul in Romania.

O alta firma maghiara cauta piata de desfacere in vestul tarii pentru combustibil ecologic, foarte ieftin, obtinut din resturi vegetale. Reprezentantii firmei sunt deja in cautarea unui partener, pentru a forma o reprezentanta.

Komlodi Andras, reprezentantul unei societati de panificatie a spus ca, dupa data de 1 septembrie, va trimite produsele firmei pe care o reprezinta pentru a fi vandute in Romania.

Intentiile de afaceri ale oamenilor de afaceri din Ungaria vor putea fi materializate cu ajutorul unui proiect al carei beneficiar este Primaria Pecica, intitulat “Dezvoltarea afacerilor transfrontaliere a producatorilor agricoli” si finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, prin programul PHARE CBC 2004 Romania – Ungaria, avand ca parteneri Primaria din Battonya si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, filiala din Arad.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.