Lansarea Programului de Cooperare Interregionala INTERREG IVC

Lansarea va avea loc in perioada
20-21 septembrie 2007 in Lisabona, Portugalia.

Forumul va marca lansarea Programului de Cooperare Interregionala INTERREG IV C si va arata cum programul INTERREG III C faciliteaza cooperarea la nivel regional in Uniunea Europeana.

Sunt asteptati peste 800 de reprezentati ai autoritatilor de la nivel local, regional si national, precum si ai Parlamentului European si ai Comitetului Regiunilor. Forumul va reuni organizatii care au un interes comun pentru solutionarea acelorasi problematici si le va sprijini in dezvoltarea si promovarea unor noi idei de proiect. INTERREG IV C este similar predecesorului sau, INTERREG III C, si sprijina regiunile din Uniunea Europeana in transferul de bune practici si dezvoltarea de proiecte comune pentru imbunatatirea politicilor regionale.

O atentie deosebita este manifestata pentru prioritatile Lisabona si Gothenburg: “Inovare si economia cunoasterii” si “Mediu si prevenirea riscurilor”, de altfel axele prioritare ale noului program de cooperare interregionala pentru perioada 2007-2013.

Forumul va beneficia de interventii din partea doamnei Danuta Hubner, Comisarul European pentru
Politica Regionla si domnului Francisco Nunes Correira, Ministrul portughez pentru Mediu, planificare
spatiala si dezvoltare regionala.

Sunt disponibile 800 de locuri, atentie sporita fiind acordata Partenerilor Lider de proiect si celor ce promoveaza noi idei de proiecte pentru INTERREG IV C. De asemenea, sunt invitati sa participe
reprezentati ai Statelor Membre si ai institutiilor europene. Participarea este limitata la doi reprezentanti per proiect iar acceptul se va face in ordinea inscrierilor.

Mai multe detalii, agenda intalnirii si participantii inscrisi pana acum, le puteti gasi accesand linkul:
http://www.interreg3c.net/interreg4c/en/general.htm

Pentru inscrieri accesati link-ul: http://www.interreg3c.net/interreg4c/en/register.htm

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.