Vatra Dornei: 300 miliarde lei pentru asfaltarea strazilor

Proiectele de reabilitare a infrastructurii edilitare a transformat orasul Vatra Dornei intr-un urias santier de constructii.

Lucrarile de inlocuire a retelelor de apa, lucrari finantate prin programul SAMTID, ocupa cea mai mare parte din strazile orasului. Programul de extindere a retelelor de termoficare, finantat prin programul “Utilitati si Mediu la Standarde Europene in judetul Suceava”, de asemeni a transformat mai multe strazi in santier.

Tot in sprijinul reabilitarii infrastructurii din municipiul Vatra Dornei va veni si finantarea de la proiectul “Refacerea si dezvoltarea infrastructurii de turism in parcul balnear Vatra Dornei”, proiect in valoare de 9,4 milioane euro, in cadrul caruia vor fi si asfaltari pe o portiune de 3 km, respectiv strazile Republicii, Parcului, Pacii, Negresti (partial) si Runc, dar si 3 km alei in parcul municipal.

Pe strada Republicii, din statiune pana la intersectia cu Unirii, va fi amenajat un modern pietonal de promenada. In completarea proiectelor locale amintite, vine si programul national de reabilitare strazi, in cadrul caruia vor fi asfaltate 10 km strazi, respectiv Rosu, Transilvaniei, Mihai Eminescu, Podu Verde si Argestru. In total, vor fi investiti 300 miliarde lei vechi pentru asfaltarea strazilor din Vatra Dornei, ceea ce inseamna aproximativ 68% din lungimea strazilor.

De asemenea vor fi amenajate 200 de locuri de parcare in zona centrala a orasului si in zona Garii Bai. Materialul rezultat din frezarea asfaltului uzat va fi aplicat pe un tronson de 10 km de strazi balastate. Un aspect important il constituie asfaltarea aleilor din Ansamblul de locuinte Podu Verde si Ansamblul Transilvaniei, unde s-au amenajat si spatii de joaca pentru copii, in valoare aproximativa de 200 milioane lei vechi.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.