Bancpost tinteste o dublare a volumului de credite

Bancpost vizeaza pentru acest an o dublare a volumului total de credite, un avans semnificativ pe retail, in special intreprinderi mici si credite ipotecare, si, totodata, vrea sa devina lider de piata pentru produse derivate si structurate.

Potrivit presedintelui institutiei de credit, pe termen lung, obiectivul strategiei Bancpost are in vedere o crestere rapida si sustenabila, in conditii de profitabilitate.

In vederea realizarii acestui obiectiv in ultimii ani, a fost adusa la indeplinire o restructurare masiva a bancii, in urma careia Bancpost a devenit deja una dintre cele mai moderne banci din sector, de la calitatea produselor si serviciilor oferite si pana la aspectul exterior al unitatilor teritoriale.

In luna iunie a acestui an activele bancii depaseau nivelul de 3 miliarde euro echivalent, dupa ce pragul de 2 miliarde euro a fost depasit in luna decembrie a anului trecut.

Profitul operational generat de afacerile de pe piata romaneasca ale bancii grecesti EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a crescut cu 55% in prima jumatate a lui 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 109,1 milioane euro.

Subsidiarele EFG Eurobank din Romania detineau, la sfarsitul lunii iunie, active totale in valoare de 3,7 miliarde euro, fata de 2,8 miliarde euro dupa primul trimestru al acestui an, iar portofoliul de credite acordate pe piata romaneasca a crescut de peste doua ori, pana la 2,5 miliarde euro, de la 1,2 miliarde euro la finalul primului semestru al anului trecut.

In ceea ce priveste sistemul bancar romanesc din punct de vedere al nivelului de bancarizare, al costului intermedierii financiare, al gradului de sofisticare a produselor, Romania mai are inca mult de recuperat, asa ca este loc destul pentru noi operatori in piata. Sunt cateva banci importante care au transmis deja notificari bancii centrale si care isi vor incepe cat de curand activitatea pe piata romaneasca. Majoritatea bancilor din Romania sunt deja filiale sau sucursale ale unor banci straine mari, astfel incat concurenta exista deja in piata, iar nou-venitii nu vor influenta foarte mult piata.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top