Proiecte mari la Costisa

Forajul ce asigura apa potabila in Costisa este in curs de reabilitare cu fonduri guvernamentale.

Banii ceruti de la Guvernul Romaniei pentru reabilitarea forajului deja existent, au sosit deja in contul Primariei Costisa si urmeaza sa fie utilizati pentru a rezolva problema provocata de seceta prelungita. Desi a stat mai bine ca alte localitati din Neamt, la capitolul necesar de apa potabila si menajera, localitatea de granita cu judetul Bacau, a fost trecuta si ea pe lista urgentelor privind efectuarea unor foraje la mica si mare adancime pentru extinderea retelelor de apa potabila.

In prima faza, din Fondul de interventie pus la dispozitia Guvernului, au sosit 12.000 de lei ce au fost atribuiti autoritatii locale pentru executarea in regim de urgenta a forajelor pentru asigurarea surselor suplimentare de apa.

Au sosit 120 de milioane de lei vechi in contul Primariei si proiectul il va face Directia Apelor Siret.
Daca se vor gasi finantarile necesare, comuna Costisa va beneficia si de bransament la gaz, un lucru absolut necesar pentru dezvoltarea comunei. Ca multe alte localitati din Neamt, care au ramas codase cand este vorba de existenta unui Camin Cultural, satenii din Costisa asteapta sa demareze lucrarile la un complex cultural.

Sursa: Realitatea Madia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.