Iasi: Solicitari de fonduri nerambursabile din partea micilor intreprinzatori

Cele mai multe dosare pentru finantarile nerambursabile din cadrul programului de sustinere a investitiilor derulat de Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) au fost depuse de intreprinzatorii din Iasi.

In cele 5 zile de cand a fost dat startul inscrierilor on-line, au fost inregistrate cereri din partea a 120 de intreprinderi mici si mijlocii din Iasi, surclasand judetul Suceava, unde totalul cererilor de finantare a fost de 56, Bacau – 63 si Botosani cu numai 11, din totalul de 2.271 de dosare inregistrate la nivel national.

Programul se adreseaza intreprinderilor nou-infiintate si microintreprinderilor. Pot fi obtinute fonduri si pentru modernizarea si retehnologizarea intreprinderilor mici si mijloci.

Daca pana in prezent, reprezentantii ANIMMC au anuntat ca fondurile disponibile de 400 miliarde lei (40 milioane RON) nu ajung decat pentru circa 400 de intreprinzatori, acum, dupa primele evaluari, cifra societatilor comerciale care vor obtine sprijin financiar va creste.

Motivul consta in faptul ca cererile de finantare sunt pentru fonduri in valoare de maximum 10.000 Euro.

Cele mai multe dosare au cereri de finantare de pana in 10 mii Euro, ceea ce va duce la o crestere a numarului de proiecte ce vor primi finantare. Unul din motivele pentru care marea majoritate a optat pentru aceasta varianta este faptul ca nu sunt nevoiti sa organizeze licitatie publica pentru achizitia unor servicii sau bunuri din fondurile nerambursabile pe care le vor primi.

In urmatoarele doua zile, pe site-ul Agentiei va fi afisata lista cu toate intreprinderile care s-au inregistrat, iar dupa aceea, cele care au intrunit punctajul necesar vor primi o instiintare care le va confirma obtinerea finantarii.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.