Primaria Botosani are planuri mari

Consilierii locali vor discuta proiectul de hotarare privind contractarea imprumutului de 30 de milioane de la OTP Bank, unitate care a castigat licitatia pentru finantarea unor investitii de interes public.

Banii vor fi folositi ca si contributie a institutiei in 3 mari proiecte cu finantare din fonduri structurale. Unul din acestea, intitulat “Noul Botosani”, va fi finantat pe Axa 1 si vizeaza regenerarea urbana pe zona de N-E a municipiului.

Aici este inclusa reabilitarea si modernizarea retelei de strazi, alei si parcari. In plan sunt strazile Ion Pilat, Calugareni, Savenilor, Cuza Voda, Marchian, Victoriei si Nicolae Iorga. Sunt prevazute si parcari in cartierele Central II si Grivita. Mai este prevazuta reabilitarea si amenajarea spatiilor verzi, modernizarea retelei de transport cu tramvaiul, amenajarea unui centru de zi pentru tineret, precum si achizitionarea si montarea de echipamente necesare.

Proiectul este extrem de complex si ajunge la 45 milioane de euro. Pe Axa 2, unde vor veni si primii bani, municipalitatea si-a propus reabilitarea si modernizarea strazilor din oras. Este vorba de strazile de categoria a treia, care vor fi destinate traficului greu. Pe Axa 5, municipalitatea intentioneaza sa demareze lucrarile la proiectul pentru Parcul Regional de Agrement Turistic si Sportiv Cornisa.

Daca proiectul va fi aprobat de consilieri, in 27 august, o delegatie din cadrul Primariei se va deplasa la comisia interministeriala de la Bucuresti, pentru depunerea hotararii.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.