Alba: Incepe derularea fondurilor structurale prin POR

Reprezentantii Regiunii Centru au participat saptamana trecuta la Bucuresti la prima sedinta a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Regional. Comitetul de Monitorizare, constituit din reprezentanti celor opt regiuni de dezvoltare si ai ministerelor, au discutat si aprobat o serie de documente ce stau la baza derularii fondurilor structurale.

Comitetul de Monitorizare este organismul care asigura coordonarea Programului Operational Regional si care urmareste eficacitatea si calitatea implementarii asistentei comunitare, modul de utilizare si impactul acesteia. Comitetul, format din reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (in calitate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale), reprezentanti ai ministerelor (cu rol de autoritate de management pentru celelalte programe operationale) si reprezentanti ai celor opt consilii de dezvoltare regionala si ai mediului socio-economic de la nivel regional, este condus de Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

In prima sa sedinta, Comitetul a aprobat Regulamentul de organizare si functionare propriu, a examinat si aprobat criteriile de selectie ale proiectelor ce vor putea fi finantate prin Axa prioritara 2 a POR, domeniul ce finanteaza reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura, si prin Axa prioritara 3 a POR, domeniul ce finanteaza imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta.

In cadrul Comitetului de Monitorizare, Regiunea Centru este reprezentata de catre Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu din partea Consiliului de Dezvoltare Regionala si de catre Sorin Briciu, prorectorul Universitatii 1 Decembrie 1918, reprezentant al mediului de afaceri, mediului academic, al sindicatelor si al societatii civile.

Urmatoarea sedinta a Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional 2007 – 2013, va avea loc in data de 18 septembrie 2007, cand vor fi supuse dezbaterii si aprobarii, criteriile de eligibilitate pentru alte domenii de interventie din cadrul axelor 1, 3, 4 si 5.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.