Eximbank si Gazprombank colaboreaza pentru facilitarea exporturilor romanesti in Rusia

Eximbank si banca ruseasca Gazprombank au incheiat un acord prin intermediul caruia vor pune la dispozitia intreprinzatorilor ce realizeaza schimburi comerciale intre cele doua tari informatii despre cele doua piete, imprumuturi pentru facilitatea platilor, precum si operatiuni de incasari si plati.

Parteneriatul a fost incheiat in scopul de a oferi informatii exportatorilor romani pentru a limita riscurile asociate tranzactiilor internationale. Totodata, prin intermediul celor doua banci vor putea fi efectuate operatiuni de incasari si plati aferente tranzactiilor deja incheiate, in conditii de siguranta.

Companiile romanesti interesate de piata din Rusia pot efectua exporturi chiar daca partenerul de afaceri nu are suficiente resurse proprii pentru a achita importul, Gazprombank punand la dispozitia importatorului o linie de credit-cumparator, in acest sens.

Eximbank Romania a mai semnat luna trecuta un acord cu Banca Nationala de Comert Exterior (Bancomext) din Mexic. Acordul prevede ca cele doua banci sa isi furnizeze reciproc produse si servicii legate de finantare, garantare si operatiuni de asigurare.

Sursa: DailyBusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.