Peste 480 milioane euro pentru Regiunea Centru

Peste 480 milioane euro, fonduri structurale nerambursabile, vor fi derulate in urmatorii sapte ani de catre ADR Centru pentru dezvoltarea celor sase judete din regiune, respectiv Alba, Covasna, Harghita, Sibiu, Mures si Brasov.

Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru a precizat ca aceste fonduri vor fi alocate prin Programul Operational Regional 2007-2013, iar ADR Centru va urmari implementarea la nivel regional a acestor fonduri.

Procentual, fondurile alocate Regiunii Centru, mai exact 483,62 milioane euro reprezinta 10,9% din bugetul total al POR la nivel national.

Programul Operational Regional include 6 axe prioritare de dezvoltare:

– dezvoltarea polilor urbani de crestere;

– dezvoltarea infrastructurii de transport regionale si locale, respectiv reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene, a strazilor din interiorul oraselor si a centurilor ocolitoare cu statut de drum judetean;

– dezvoltarea infrastructurii sociale prin reabilitarea infrastructurii de sanatate, dotarea cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta, imbunatatirea infrastructurii sociale si a celei educationale.

De asemenea, POR vizeaza dezvoltarea infrastructurii de afaceri si dezvoltarea microintreprinderilor, precum si dezvoltarea turismului prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu si valorificarea resurselor naturale cu potential turistic.

Sursa: Monitorul de Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.