Regiunea Nord-Est bate recordul la proiectele privind dezvoltarea resurselor umane

Ieri, 24 iulie, a avut loc, la Piatra Neamt, un seminar de informare cu privire la stadiul de derulare al programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Printre participantii la acest seminar s-au regasit Valer Bindea, secretar de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Adrian Bodonea, director AM POS DRU, Cristian Ababei, director OIR POSDRU Nord-Est, dar si reprezentanti locali si regionali ai organismelor intermediare.

Adrian Bodolea, directorul AMPOSDRU a declarat ca acest program a fost structurat pe sapte axe prioritare. In primul rand s-a luat in calcul educatia, care este un domeniu sensibil, apoi corelarea invataturii cu piata muncii, cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, modernizarea serviciilor publice de ocupare pentru furnizarea serviciilor de ocupare, promovarea masurilor active de ocupare, promovarea incluziunii sociale si asistenta tehnica.

Pana in acest moment, din Regiunea Nord-Est au fost depuse spre finantare, la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POS DRU), 7 proiecte in valoare de circa 71 milioane lei, echivalentul a 11% din suma totala alocata acestei regiuni.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.