Autoritatile locale care nu au finalizat proiecte cu fonduri UE, excluse de la noi finantari

Autoritatile locale care au contractat proiecte finantate din fonduri europene de preaderare, dar nu au finalizat investitiile, ar putea sa fie excluse de la accesarea sumelor UE postaderare destinate Romaniei.

Pentru a accesa fonduri postaderare exista o serie de conditii. Este posibil ca primarii care nu au finalizat proiecte finantate de Uniunea Europeana din fonduri de preaderare sa nu poata accesa sume din fondurile postaderare. Exista autoritati locale care au contractat proiecte, dar nu le-au incheiat, insa nu poate estima numarul acestora.

Sunt primari care nu au finalizat proiectele, pentru ca nu au putut sa asigure finantarea. Fondurile se deruleaza pe sistemul de rambursare, astfel ca este nevoie ca mai intai sa ai banii, pentru a face proiectul, si apoi sumele sunt rambursate. Unii primari au crezut ca au bani si nu i-au avut, iar in privinta apelului la credite sunt destul de reticenti. De asemenea, o serie de cheltuieli nu erau eligibile ca rambursabile.

In derularea fondurilor postaderare vor exista prefinantari de pana la 20% din valorea proiectelor, iar cheltuielile de management de proiect vor fi rambursate.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.