Modernizarea retelei de apa din Zalau, la al treilea termen de finalizare

Lucrarile de modernizare a retelei de apa din Zalau sunt in intarziere in ceea ce priveste executia, fapt care provoaca nemultumirea administratiei locale si a cetatenilor.

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ca lucrarile de modernizare a retelelor de apa din localitate se deruleaza prin Programul SAMTID si ca in prezent ele se afla la al treilea termen de finalizare.

Cel de-al treilea termen de finalizare este 17 septembrie, insa primarul Radu Capilnasiu crede ca nici de aceasta data firma constructoare, OMS Ungaria, nu-si va onora obligatiile asumate.

Pe langa nemultumirea primarului legata de faptul ca lucrarile de modernizare nu sunt incheiate nici la mai bine de doi ani de la inceperea lor, exista si o alta care se refera la refacerea carosabilului.

Radu Capilnasiu spune ca circulatia autovehiculelor este mult ingreunata si ca in multe zone refacerea drumurilor si a strazilor si readucerea lor la starea initiala este total necorespunzatoare, motiv pentru care Primaria Zalau s-a vazut nevoita in multe situatii sa faca in regie proprie reabilitarile necesare.

Primarul Radu Capilnasiu a mai spus ca, din datele sale, si alte localitati cuprinse in Programul SAMTID au probleme cu firma OMS, in unele cazuri chiar mult mai mari decat in Zalau, insa acest lucru nu-l ajuta in niciun fel. El a adaugat ca OMS a fost amendata in mai multe randuri si ca, la un moment dat, Primaria Zalau a vrut sa solicite chiar intreruperea contractului cu firma ungara, insa a renuntat pe motiv ca, fiind vorba de fonduri europene, n-a vrut sa riste sa fie pierduta finantarea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.