Ministerul pentru IMM-uri va colabora cu noua banci pentru finantarea firmelor

Ministerul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) a incheiat conventii de colaborare cu noua institutii de credit pentru sustinerea investitiilor realizate de firmele nou infiintate si a microintreprinderilor pentru dezvoltare, prin intermediul Programului de investitii 2007.

Cele 9 banci sunt: Banca Comerciala Carpatica, Banca Comerciala Romana, BRD Group Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Credit Europe Bank Romania, Eximbank Romania, Libra Bank, MKB Romexterra Bank si Banca Transilvania. Institutia de credit va acorda beneficiarilor eligibili ai programului un credit de finantare, reprezentand minimum 25% din valoarea proiectului de investitii, credit acordat in conditiile de piata si care nu este garantat de stat.

Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minimum 15% din valoarea proiectului de investitii, in numerar.

Ajutorul financiar nerambursabil acordat firmelor nu poate depasi echivalentul in lei a 10.000 euro, pentru intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi sau echivalentul in lei a 50.000 euro, in cazul intreprinderilor mici si mijlocii. Finantarea nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii.

Ministerul pentru IMM-uri sustine intreprinzatorii cu 40 de milioane lei prin Programul de investitii 2007, care isi propune sa sustina si investitiile in modernizare si retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.

Sursa: SmartFinancial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.