Rezervele valutare ale BNR sunt in crestere

Rezervele valutare ale BNR se situau, la finele lunii august, la 24,69 miliarde de euro, in urcare cu 2,25 miliarde de euro, avansul fiind determinat de factori precum cresterea, pe piata internationala, a preturilor obligatiunilor guvernamentale din portofoliul bancii.

Rezervele valutare au ajuns, in iulie, la 22,43 miliarde de euro, in crestere cu 437,2 milioane de euro, fiind sustinute, la acel moment, de intrari de fonduri europene si de cresterea valorii obligatiunilor detinute in portofoliul BNR.

Intrarile din august s-au situat la 2,77 miliarde de euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, cresterea puternica pe piata internationala a preturilor obligatiunilor guvenamentale aflate in portofoliul BNR, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si alte operatiuni.

Iesirile au fost de 514,8 milioane de euro, reprezentand plati de rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de MEF, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si altele. Rezerva de aur s-a mentinut la 104,7 tone, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, iar valoarea acesteia a crescut la 1,64 miliarde de euro. Astfel, rezervele internationale ale BNR, valute plus aur, depasesc 26,3 miliarde de euro.

Sursa: Azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.