Ministerul Transporturilor se pregateste pentru trecerea la Fondul de Coeziune

Ministerul Transporturilor a semnat in data de 3 septembrie 2007 un contract de asistenta tehnica privind sprijinul institutional pentru imbunatatirea capacitatii administrative a agentiilor de implementare ISPA transporturi in legatura cu pregatirea pentru trecerea la Fondul de Coeziune.

Principalul obiectiv al acestui contract, cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA (85%) si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat (15%), este de a asigura sprijin institutional pentru a ajuta agentiile de implementare ISPA in asigurarea unei implementari corecte si in timp a urmatoarelor proiecte ISPA de asistenta tehnica:

– Asistenta Tehnica pentru elaborarea unui Master Plan General de Transport;

– Asistenta Tehnica pentru pregatirea proiectelor feroviare pentru Fondul de Coeziune;

– Asistenta Tehnica pentru pregatirea proiectelor rutiere pentru Fondul de Coeziune;

– Asistenta Tehnica pentru imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano-bulgar al Dunarii si studii adiacente.

In acest sens, rezultatul consultantului angajat de Ministerul Transporturilor, in calitate de beneficiar final al proiectului, este asigurarea unei coordonari, monitorizari si aprobari corespunzatoare a serviciilor expertilor numiti in cadrul proiectelor de asistenta tehnica mentionate mai sus.

Cu o valoare totala de 3.173.294,40 euro fara TVA, acest contract de asistenta tehnica a fost acordat prin licitatie internationala consortiului condus de PROINTEC S.A. (Spania) si are o perioada de implementare de 33 de luni de la data semnarii.

Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.