Iasi: Rromii din centru vor beneficia de finantari europene

Reprezentantii primariei iesene au participat zilele trecute la un proiect privind asistenta tehnica pentru realizarea unor proiecte de regenerare urbana a zonelor cu populatie rroma.

Proiectul s-a derulat in cinci municipii din tara si este parte integranta a programului Phare multianual 2004 – 2006. La finalul discutiilor a fost efectuata o clasificare in functie de posibilitatile de a obtine finantare pentru acele zone.

Cartierele avute in vedere sunt Cuza Voda, Bas Ceaus, Pacuret si Cicoare. Cele mai mari sanse pentru a primi finantare le avem pentru zona Cuza Voda, pentru ca are populatie, sunt deja constructii si utilitati. Aceasta este regenerare urbana, in Cicoare ar fi refacere totala.

Dosarul cu toate concluziile va fi supus spre aprobare Consiliului Local. La eveniment au participat experti din Spania, Marea Britanie si Italia. Initiatorii proiectului sunt Agentia Nationala pentru Rromi – Biroul Regional Nord – Est, Fundatia Romani Iasi, Asociatia Rubato Iasi, Asociatia Culturala Barbu Lautaru, Agentia Zona Metropolitana Iasi si Primaria municipiului Iasi.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.