S-a lansat licitatia de proiecte pentru Axa 2 a POR domeniul de interventie 2.1

S-a lansat licitatia de proiecte pentru Axa 2 a POR, domeniul major de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Incepand de luni, 10 septembrie, fiecare din cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala poate primi cereri de finantare in cadrul cererii deschise de proiecte pentru Axa 2 a Programului Operational Regional – domeniul de interventie “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Proiectele trebuie sa vizeze reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, a strazilor urbane, precum si constructia/reabilitarea soselelor de centura cu statut de drum judetean, avand un rol important in economia regiunilor respective.

Beneficiarii eligibili sa depuna proiecte in cadrul Axei 2 sunt autoritati ale administratiei publice locale, asociatii pentru Dezvoltare Intercomunitara constituite conform prevederilor Legii nr. 215/2001, cu modificarile ulterioare si parteneriate intre autoritati ale administratei publice locale.

Cererile de finantare se primesc continuu pana la contractarea integrala a fondurilor alocate.

Alocarea financiara indicativa pentru Axa 2 “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, avand un singur domeniu de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura” este de 876.711.006 euro, din care 758.355.021 euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si 118.355.985 euro cofinantare nationala din surse publice.

Prin implementarea proiectelor finantate in cadrul Axei 2, pana in anul 2015, sunt preconizate a se reabilita – moderniza in jur de 800 km de drumuri judetene, 400 km de strazi orasenesti si construi – reabilita – moderniza in jur de 200 km de sosele de centura. Se preconizeaza de asemenea, ca rezultat indirect, o crestere cu 10% a traficului de marfa si pasageri pe drumurile reabilitate/modernizate/construite.

Date de contact ale Agentiilor de Dezvoltare Regionala.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.