Fermierii nemteni au intocmit proiecte de peste 10 milioane de euro

Potrivit datelor centralizate de catre Directia Agricola Neamt, de la lansarea programului “Fermierul”, in judet au fost intocmite 22 de proiecte. Acestea vizeaza modernizarea unor unitati de procesare, infiintarea de ferme agricole sau achizitii de utilaje agricole.

Valoarea totala a celor 22 de proiecte se ridica la suma de 10,391 de milioane de euro. Alte 25 de proiecte sint in curs de intocmire si se afla la firmele de consultanta sau la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola. “Patru dintre aceste proiecte, in valoare totala de 4,5 milioane de euro, au primit scrisoarea de confort din partea bancilor finantatoare.

Proiectele vizeaza modernizarea unui abator, a unei fabrici de prelucrare a legumelor si fructelor, a unei fabrici de procesare a laptelui, respectiv achizitia de utilaje pentru o ferma de pasari. Un alt proiect, de modernizare a unei hale de lapte, in valoare de 841.000 de euro, a primit aviz favorabil din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural si urmeaza sa primeasca scrisoarea de confort. La cele trei banci implicate in programul “Fermierul” mai sint in analiza inca 17 proiecte”, a declarat directorul executiv al DADR Neamt, ing. Liviu Bumbu, reporterilor de la Evenimentul de Iasi.

Sursa: Evenimentul de Iasi online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.