Finantari de start-up-uri cu bani BERD

Express Finance a contractat un imprumut in valoare de 2,25 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Fondurile vor fi utilizate pentru creditarea microintreprinderilor, cu precadere a celor din zone rurale.

Acordul de imprumut se inscrie in schema de microfinantare pentru start-up-uri si microintreprinderi, in valoare totala de 88 milioane de euro, lansata de BERD, de Uniunea Europeana si de Guvernul Romaniei in 2006.

BERD va participa cu circa jumatate din fonduri, restul reprezentand finantare din partea Uniunii Europene si a Guvernului.

Produsele de microfinantare acordate de Express Finance vor fi destinate, in principal, proiectelor de investitii, cresterii numarului de animale, proiectelor din domeniul serviciilor, capital circulant si achizitia de mijloace de transport sau echipamente destinate afacerilor.

Sumele imprumutate se situeaza intre 1.000 de euro si 25.000 de euro, pe o perioada de 36 de luni. Dobanda este cuprinsa intre 12% si 16% pentru euro si dolari.

Investitiile BERD in sectorul microintreprinderilor si IMM-urilor din Romania depasesc in prezent 215 milioane de euro. Pentru 2007, finantarile BERD sunt in suma de 400 milioane de euro, din care au fost realizate deja 250 milioane de euro.

Sursa: Business Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.