Fonduri europene pentru prevenirea pagubelor produse de inundatii in sectorul transporturilor

La sfarsitul anului 2007 s-a semnat contractul de servicii pentru proiectul “Asistenta pentru dezvoltarea unei strategii de prevenire a pagubelor produse de inundatii in sectorul transporturilor”, parte integranta a programului PHARE National 2005, finantat de Uniunea europeana.

Beneficiarii acestui proiect sunt Ministerul Transporturilor, prin directiile de specialitate, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. si Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” S.A., autoritati competente in domeniul infrastructurii de transport.

Valoarea contractului, finantat in totalitate din fonduri nerambursabile PHARE, este de 1.894.000 euro si a fost castigat in urma unei licitatii internationale restranse de firma “AAM Management Information Consulting Ltd” din Ungaria.

In cadrul proiectului se va elabora o strategie de prevenirea a pagubelor produse de inundatii ce va cuprinde analiza situatiei actuale a retelei de transport, analiza statisticilor referitoare la inundatii, elaborarea unui plan de actiune si totodata se va instrui un numar de aproximativ 34 de reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si ai celorlalti beneficiari.

Proiectul are ca termen de finalizare luna noiembrie 2008.

Pentru mai multe detalii:

Liliana BARNA, Director General, DGRFE, Ministerul Transporturilor

Fax: 319.61.78

Email: [email protected]

Sursa: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.