Administratia publica fata in fata cu IT-ul

Una dintre solutiile de a creste eficienta administratiilor publice locale o reprezinta informatizarea acestora. Odata cu intrarea Romaniei in UE, cu libera circulatie a cetatenilor, acestia doresc sa fie tratati si sa beneficieze de aceleasi facilitati ca si in restul statelor din Uniune. Astazi, exista un mare avantaj in acest domeniu – fondurile structurale.

SIVECO Romania si Agentiile de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Nord-Est au demarat, inca de la inceputul anului, un intens program de seminarii dedicate prezentarii beneficiilor pe care informatizarea le aduce institutiilor publice.

Intitulate “Solutii eficiente in prelucrarea informatiilor in administratia publica”, seminariile si-au propus sa prezinte oamenilor din consilii judetene, prefecturi si primarii din mai multe regiuni ale tarii beneficiile pe care le solutiile informatice le aduc in relatia dintre cetateni si institutiile administratiei publice locale.

Cel mai recent seminar din aceasta serie a avut loc la Cluj-Napoca, la eveniment participand reprezentanti din toate segmentele administratiei publice locale din Cluj – Napoca, Satu-Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, dar si reprezentanti regionali din domenii conexe, precum cel al utilitatilor publice.

Intentia companiei SIVECO Romania – in calitate de initiator al acestor seminarii – este de a prezenta invitatilor sai din administratia publica locala si din serviciile de utilitati publice, solutiile sale aplicate in proiectarea si realizarea sistemelor informatice si beneficiile pe care institutiile publice le-au obtinut prin implementarea lor.

Administratia publica romaneasca parcurge un amplu proces de reforma structurala, iar informatizarea ei la standardele UE reprezinta o necesitate. Institutiile publice trebuie sa aiba un control permanent al activitatii desfasurate.

Solutiile software pe care SIVECO Romania le adreseaza acestui sector asigura eliminarea redundantelor, alinierea la legislatia in vigoare si la standardele europene, controlul stabil si comunicarea facila, in timp real, la toate nivelurile de decizie din institutie si cu toate catogoriile de public.

In cadrul evenimentuluide la Cluj au fost prezentate proiectele de succes implementate de SIVECO Romania in administratia publica, ceea ce a permis evidentierea mai facila a beneficiilor aduse de solutiile informatice in sistem.

O tematica distincta in cadrul seminarului a fost platforma de eLearning, o platforma integrata completa, de instruire si gestiune a continutului, dedicata mediilor de instruire din cadrul organizatiilor si putand fi adaptata cu usurinta la cerintele specifice unei institutii publice.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.