Botosani: O noua oportunitate de a obtine fonduri

Autoritatile publice locale, operatorii economici, organizatiile non-guvernamentale si unitatile de invatamant au noua sansa de a obtine bani de la Administratia Fondului pentru Mediu.

Tot ceea ce trebuie sa faca e sa intocmeasca proiecte si sa le depuna pentru a obtine finantare. Proiectele pot fi depuse in perioada 15 august – 10 septembrie a acestui an.

Valoarea maxima a unui proiect pentru agentii economici si autoritatile locale este de 50.000 lei, iar cea maxima este de 30.000.000 lei. Pentru ONG-uri si unitatile de invatamant valoarea este de 3 miliarde lei vechi.

In cadrul acestei sesiuni de finantare se pod depune proiecte pentru prevenirea poluarii, reducerea impactului asupra atmosferei, apei si solului, reducerea nivelului de zgomot, utilizarea de tehnologii curate. Totodata se pot obtine bani si pentru proiecte care vizeaza gestionarea deseurilor, inclusiv a celor periculoase.

Avand in vedere faptul ca apa este foarte pretioasa, mai ales in perioadele de seceta, autoritatile locale si nu numai pot obtine bani pentru protectia surselor de apa, statii de tratare si statii de epurare pentru comunitati locale. De asemenea se acorda finantare si pentru lucrari destinate prevenirii, inlaturarii si diminuarii efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase la lucrarile de gospodarire a apelor eferente obiectivelor din domeniul public al statului.

In categoria proiectelor eligibile se adauga si cele care cuprind gospodarirea integrata a zonei costiere, conservarea biodiversitatii, administrarea ariilor naturale protejate, educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului, cresterea productiei de energie din resurse regenerabile sau reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Sursa: Jurnalul de Botosani si Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.