Prefectul de Cluj apeleaza la presedintii de partide pentru a-i stimula pe primari sa faca proiecte

Prefectul judetului Cluj, Alin Tise, a facut un apel catre presedintii filialelor clujene ale partidelor sa le explice primarilor cat este de important demersul de atragere a fondurilor europene catre comunitatile pe care ei le administreaza.

Prefectul a declarat ca intentioneaza chiar sa organizeze o intalnire cu presedintii partidelor politice din Cluj, dar dupa ce va primi o statistica referitoare la numarul proiectelor depuse de primarii in vederea accesarii fondurilor europene.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a promis ca Prefectura va sustine cu informatii si consultanta acele primarii care doresc sa elaboreze un proiect. O alta problema in care Prefectura doreste sa se implice este aceea a categoriilor socio-profesionale, scop in care se vor organiza, de asemenea, intalniri, pentru a se afla care sunt problemele oamenilor.

Un raport al Prefecturii Cluj a stabilit ca principalele probleme cu care se confrunta edilii sunt infrastructura deficitara, necunoasterea procedurilor necesare accesarii fondurilor sau birocratia aferenta acestui demers si lipsa locuintelor sau a altor servicii sociale.

Raportul, care a fost transmis si Ministerelor Internelor si Reformei Administrative, a fost intocmit pe baza informatiile furnizate chiar de primari.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.