BCR LEASING – evolutie spectaculoasa in clasamentele europene

BCR LEASING IFN se situeaza pe locul 60 in clasamentul european al firmelor de profil, in crestere cu sapte locuri fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit Raportului LEASEUROPE pe anul 2006, aparut la sfarsitul lunii august. Raportul reflecta volumul consolidat al pietei europene de leasing financiar si operational, pe baza datelor furnizate de 207 de firme din 28 de tari.

Cu o valoare totala a contractelor incheiate anul trecut de peste 355 milioane euro, BCR LEASING IFN ocupa locul 52 in Europa, la categoria autovehicule (locul 31 la categoria automobile), in privinta valorii totale a bunurilor finantate, in crestere cu patru locuri fata de propriile performante din 2005. Si in cazul leasingului de echipamente, a carui pondere in portofoliul de servicii al companiei a fost de circa 24 % in 2006, BCR LEASING IFN ocupa locul 59 in Europa, ca valoare totala a bunurilor finantate, fata de locul 68 inregistat la aceeasi categorie in statistica anului precedent. Pe segmentul de leasing imobiliar, rezultatele obtinute de companie o claseaza pe pozitia 47 pe piata europeana, in crestere cu opt locuri fata de 2005.

BCR LEASING IFN isi mentine in continuare trendul ascendent al afacerilor, inregistrand dupa primele opt luni ale acestui an o valoare a bunurilor finantate de circa 236 milioane euro, in contextul unei cresteri cu aproximativ 22% a vanzarilor fata de perioada similara a anului trecut. Valoarea totala a contractelor incheiate in intervalul ianuarie-august 2007 a fost de peste 305 milioane euro, reflectand competitivitatea ofertei sale de servicii financiare si intentia companiei de a fi perceputa drept cel mai important “leasing shop” de catre intreprinzatorii locali, cu solutii potrivite atat pentru cerintele investitionale, cat si pentru cele de consum.

Configuratia portofoliului BCR LEASING IFN la sfarsitul lunii august cuprindea: 44% autoturisme (inclusiv flote), 28% vehicule comerciale, 21% echipamente si utilaje industriale si 7% leasing imobiliar (fata de 1% in anul precedent). Cresterea mai accentuata a vanzarilor pe segmentele vehicule comerciale si leasing imobiliar ilustreaza deopotriva zonele de dinamica a pietei, dar si eforturile companiei de a-si specializa structurile de vanzari pentru atragerea clientilor din zonele si pe segmentele industriale aflate in crestere. Evolutii notabile ale vanzarilor s-au inregistrat pe segmentul de leasing pentru echipamente de constructii, care detine o pondere de circa 11% in portofoliul companiei, dar si in domeniul echipamentelor agricole, medicale, leasingului pentru material rulant precum si leasingului pentru software.

BCR LEASING este prezenta pe piata romanesca a leasingului din 2001, ca subsidiara a Bancii Comerciale Romane, acum parte importanta a puternicului grup financiar central-european ERSTE. Compania ofera in prezent o gama completa de servicii de leasing financiar. Cu un numar de 30 de unitati, compania isi mentine cea mai larga prezenta pe piata nationala de leasing.

Pentru informatii suplimentare:

Directia Vanzari si Marketing

BCR LEASING IFN

Tel. 323 73 10/ int. 246

E-mail: offic[email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.