Controlul cererilor pentru subventii

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Iasi mai are la dispozitie aproape doua saptamani pentru a evalua numarul total de cereri pentru acordarea subventiilor pentru fermieri.

Deoarece la APIA s-a inscris un numar foarte mare de cereri si timpul pentru verificarea exploatatiilor a fost scurt, Uniunea Europeana a decis sa prelungeasca termenul de control pentru a treia oara, pana pe 30 septembrie. Pana la sfarsitul acestei luni, inspectorii APIA vor verifica peste 139 de ferme iesene de ovine si caprine. Totusi, pana acum, a fost controlata doar o treime din cererile depuse, dintr-un numar total de 1311.

Cu toate ca fermierii au colaborat cu autoritatiile APIA, inspectorii au semnalat nereguli intre numarul de animale gasite in exploatatii si situatia inregistrata in baza de date a agentiei.

Au fost verificate 30 la suta dintre cererile depuse de producatori. Prima transa de subventii pentru agricultori a fost stabilita incepand cu data de 15 octombrie, cand un producator va primi o suma de 250 de mii lei (25 RON) pe fiecare cap de animal cu drept de plata.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.