Onesti: Municipalitatea strange legaturile cu orasul francez Eysines

In perioada 1 – 6 septembrie in municipiul Onesti a avut loc vizita unei delegatii formata din 22 de locuitori ai orasului Eysines, din Franta. Aceasta vizita este o continuare a bunelor relatii care s-au stabilit intre cele doua orase de-a lungul celor 12 ani de la semnarea actului de infratire.

Intrucat municipiul Onesti are 5 cartiere rurale in componenta sa, iar Consiliul local are in Plan reabilitarea acestor zone in vederea cresterii calitatii vietii locuitorilor, cu ajutorul Fondurilor Structurale, anul acesta tematica intalnirii s-a axat pe satul romanesc. Intentia reprezentantilor romani a fost aceea de a prezenta istoricul si complexitatea satului romanesc in paralel cu satul francez, pentru ca delegatia franceza sa inteleaga in profunzime care sunt atuurile, dar si problemele cu care se confrunta acesta in prezent.

Indirect s-a facut lobby pentru sustinerea dezvoltarii rurale, dar fara a pierde din vedere valorile nationale si frumusetile naturale de care se bucura in prezent satul romanesc. Intr-o alta zi, primaria din Eysines, prin primarul Pierre Brana, a inmanat premii tuturor laureatilor castigatori ai “Premiului francofoniei”, manifestare care dureaza de 13 ani si care a fost initiata de catre francezi, fiind primul pas facut catre deschiderea de astazi.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.