Vesti bune pentru scolile care au de cheltuit fonduri guvernamentale

Scolile nu vor mai avea motive sa se planga ca nu pot cheltui fondurile pentru investitii.

Reprezentantii Guvernului, care vor sa scurteze drumul birocratic pe care il presupune procesul de utilizare a banilor. Astfel, pe langa scurtarea termenelor in ceea ce priveste diferite etape ale procedurii, ministrul Cristian Adomnitei a declarat ca vor mai exista si alte modificari.

Daca firma care a castigat licitatia doreste sa se retraga, lucrarile ii vor putea reveni celei de-a doua oferte. Pe de alta parte, vor fi descurajati acei parteneri neloiali la licitatii, care blocheaza prin contestatie inceperea constructiilor. Va exista o garantie pe care firmele care depun contestatii vor trebui sa o plateasca. Daca observatiile vor fi pertinente, isi vor primi banii inapoi, daca va fi doar rea vointa, vor ramane fara garantie.

In prezent, timpul de asteptare este foarte lung deoarece sunt depuse zeci de mii de contestatii de la licitatii desfasurate in toate judetele.

Aceste cateva modificari vor fi discutate in Parlament saptamana viitoare. In plus, ministrul Adomnitei mai ia in considerare si crearea de bugete multianuale pentru scoli, idee considerata buna si de inspectorul scolar general iesean.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.