Calarasi: Parcul prefecturii are mari sanse sa obtina finantare

Proiectul de reabilitare al parcului ce inconjoara Palatul administrativ al judetului are mari sanse sa obtina finantare de la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

In urma unor intalniri avute de catre Jenel Serban cu secretarul de stat Lucia Varga s-a hotarat ca pana la sfarsitul acestei luni, adica in urmatoarele zile, seful de cabinet al prefectului, Bogdan Georgescu, si directorul tehnic al Primariei Calarasi, Claudia Nastasescu, sa depuna la minister proiectul tehnic ce priveste reabilitarea acestui parc.

Jenel Serban a precizat faptul ca, din discutiile purtate cu reprezentantii ministerului, valoarea maxima ce poate fi obtinuta este de 15 miliarde de lei vechi, bani ce pot fi obtinuti in doua transe anul acesta. Cofinantarea Primariei Calarasi este de 15% din valoare, in cursul zilei de astazi, intr-o sedinta extraordinara, Consiliul Local Calarasi urmand a aproba proiectul tehnic al lucrarii si cofinantarea.

Prefectul de Calarasi a mai declarat, despre refacerea parcului prefecturii, ca a impus in proiect anumite chestiuni. Astfel Jenel Serban a cerut ca aleile din parc sa fie redefinite, ca parcarea sa se realizeze numai in spatele institutiei, accesul urmand a se face pe partea dinspre Muzeul Dunarii de Jos, printr-un punct de control cu bariera, parcari pe aceeasi latura, langa carosabil, si cea mai importanta hotarare a prefectului este ca in fata palatului sa fie interzisa stationarea oricarei masini.

Referitor la gardul ce inconjoara acest parc, prefectul a precizat ca nu se stie inca ce solutie se va adopta, adica daca gardul ce dateaza dupa vremea comunistilor va fi daramat sau nu. Se pare ca in timp acesta va fi inlocuit cu un gard viu.

Sursa: Observatorul De Calarasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.