Fonduri SAPARD pentru infrastructura rurala

Beneficiarii submasurilor de infrastructura rurala din cadrul Programului SAPARD vor putea solicita bani de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru realizarea lucrarilor de modernizare a infrastructurii din comune derulate in cadrul proiectului SAPARD.

Dupa efectuarea ultimei plati de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, beneficiarii vor restitui Ministerului Agriculturii integral sumele primite.

Incepand din aceasta saptamana, institutiile implicate vor aplica prevederile Ordonantei de Guvern 31/2007 privind reglementarea unui set de masuri financiare pentru stimularea absorbtiei fondurilor alocate prin Programul SAPARD pentru submasurile de infrastructura rurala. Beneficiarii acestor sume vor fi Consiliile Locale si Asociatiile de Consilii Locale, iar banii solicitati pentru efectuarea lucrarilor de infrastructura vor fi primiti de beneficiari conform contractului de finantare semnat in cadrul programului SAPARD. In acest sens, Ministerul Agriculturii va deschide un cont destinat asigurarii resurselor financiare necesare efectuarii platii aferente primei transe de plata depusa dupa intrarea in vigoare a ordonantei amintite anterior.

Regulile si modul in care Ministerul Agriculturii aloca sumele respective sunt stabilite printr-un acord scris denumit conventie, care va fi depusa de beneficiar in trei exemplare originale la Directia Generala de Dezvoltare Rurala din cadrul ministerului. Data limita pana la care pot fi semnate conventiile este 11 octombrie 2007 si, in termen de cinci zile de la depunerea lor, acestea vor fi semnate si verificate de autoritatile centrale.

Dupa ce au fost semnate conventiile, Consiliile Locale si Asociatiile de Consilii Locale pot depune cereri de plata conforme la APDRP. Daca acest lucru se face pana la data de 15 octombrie 2007, se poate solicita o suma echivalenta cu cea inscrisa in cererea de plata depusa la agentie, dar nu mai mult de 33 la suta din valoarea eligibila a proiectului fiecarui beneficiar.

In cazul in care cererea de plata conforma a fost depusa la APDRP pana la data de 30 aprilie 2008 (termenul limita), beneficiarul nu poate solicita mai mult de 20 la suta din valoarea eligibila a contractului de finantare semnat cu APDRP.

Sursa: Magazin Salajean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.